NICO DE BRUIJN | IDP2
Catalogus De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen

 

Ad van Liempt kiest uit 30.000 voorwerpen van 25 oorlogs- en verzetsmusea 100 voorwerpen waar zijns inziens een bijzonder verhaal aan vast zit. De tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen was te te zien in de Kunsthal van 5 februari tot 5 mei 2014. De tentoonstelling is een unieke samenwerking van 25 oorlogs- en verzetsmusea op initiatief van het het Nationaal Comité 4 en 5 mei en onder leiding van Rian Verhoeven.


Catalogus De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen

Catalogus De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen


Bij de tentoonstelling hoort deze handzame catalogus die alle 100 voorwerpen optimaal in beeld brengt. Deze voorwerpen vertellen de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog op een nieuwe en verrassende manier. De rijke collecties die de 25 deelnemende oorlogs- en verzetsmusea en herinneringscentra beheren, bevatten veel meer unieke voorwerpen en verhalen dan in één tentoonstelling getoond kan worden.
De catalogus biedt daarom ook een overzicht van alle 25 deelnemende organisaties, die met hun collectie de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog levend houden. De catalogus functioneert als een overzichtelijke gids van alle 25 oorlogs- en verzetsmusea in Nederland.


Overige informatie

De handzame catalogus was tijdens de tentoonstelling te koop bij de Kunsthal en verder bij de 25 deelnemende oorlogs- en verzetsmusea . De tentoonstelling kwam tot stand dankzij de financiële steun van het vfonds .

De 100 voorwerpen zijn speciaal voor de catalogus op locatie gefotografeerd door Diederik Schiebergen | Publ en de vormgeving is verzorgd door Karel Oosting.
Boekconcept, uitgave en productie Nico de Bruijn | IDP2.

ISBN 978-94-91503-02-3
Harde kaft. 11x14 centimeter. 128 pagina's.
Geïllustreerd, bijzondere fotografie.
Prijs: 5 euro

WWW.NICODEBRUIJN.NL
IDP2@NICODEBRUIJN.NL
LinkedIn